(برگرفته از سایت iranianuk)
رييسجمهورتصريح كرد كه اگر كسي براي خود كار علمي كند و به مشكلات جامعه توجه نكند، علمش دستاورد دارد؛ اما دستاورد آن بالنده و رشد پاينده نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان اريان (ايسنا)، احمدينژاد عصر چهارشنبه در چهارمين همايش ملي نخبگان گفت: كمال انسان به آن است كه همه اسماء الهي را در وجود خود شكوفا كند و بهترين راه شكوفايي، راه علمي است. اگر كسي در مسير علم حقيقي حركت كند، شكوفا ميشود و اسماء الهي در او تجلي خواهد يافت.
وي افزود: بشر دستاوردهاي فراوان علمي داشته است و به خصوص ملت ما كه بعد از انقلاب در مسير علم با انفجار و حركت پرشتاب مواجه بوده است. اگر بخواهيم فهرست عناوين دستاوردها را شماره كنيم، ساعتها فرصت ميخواهيم؛ اما عليرغم همه اين پيشرفتها، جامعه بشري و ملت ما در نقطهي صفر حركت به سمت قلههاي علمي است. هنوز دامنهها را هم پشت سر نگذاشتيم و هنوز بشر پايش را از كره زمين به بالاتر نتوانسته بگذارد و اگر كسي هم پايش را فراتر گذاشته، هنوز پايش را سفت نكرده است. حتي ما بر كره زمين هم مسلط نشديم.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به داستان حضرت سليمان و آوردن تخت ملكه صبا كه در قرآن آمده است، گفت: برخي ميگويند آن علم كه توانست تخت سليمان را در چشم به زدني جابجا كند، علم ويژه است كه در اختيار افراد ويژه قرار داده ميشود، اين علم ويژه است؛ اما تنها در اختيار افراد ويژه نيست، شما ميدانيد كه هماكنون در برخي كشورها تلاش ميشود كه جرم بدون حركتهاي مكانيكي جابجا شود، هر چند اين علم هنوز پيشرفت آنچناني نكرده است، ولي بشر به اين علوم خواهد رسيد.
احمدينژاد در ادامه سخنان خود گفت: البته نخبگان ما بايد بدانند كه اگر ما به دنبال رسيدن به فلان كشور در عرصه علمي هستيم و آخر هدف ما، آن كشور است، فاصله ما با آن كشور حفظ خواهد شد و هيچ وقت به او نخواهيم رسيد؛ اما اگر ميخواهيم از اين مرزها عبور كنيم و به مخازن اصلي علم عالم دسترسي پيدا كنيم، بايد اهداف خيلي بالاتري را مد نظر داشته باشيم. بايد به جايي برسيم كه وقتي اراده كرديم در كره مريخ باشيم يا در يك كهكشان ديگر، حتي يك كهكشان را به اينجا بياوريم. وي تصريح كرد :خداوند متعال اين علم را در وجود انسان قرار داده است؛ اما مشكل امروز جهان اين است كه برخي در مسير علمآموزي راه غلطي در پيش گرفتهاند و ميخواهند از علم ابزاري براي سلطهجويي ، چپاول و خودخواهي ايجاد كنند.
احمدينژاد همچنين گفت: ما براي علمآموزي در آغاز يك راه طولاني هستيم، امروز جهان پيشرفت، ترقي و رسيدن به قلههاي كمال را بايد با هدفگذاري درست انجام دهد، در اين صورت نيروها همافزا ميشود و حركتها روزافزون ميشود. در كشور ما نيز اگر اين مسئله مورد توجه قرار نگيرد، فاصلهي ما با ساير كشورها در عرصه علمآموزي همچنان پا برجا خواهد بود.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنانش گفت: هر نقطهي كمال و پيشرفتي كه هدفگذاري ميكنيم بايد راه رسيدن به آن علم باشد، والا بدون علم اتفاق قابل توجهي در زندگي يك جامعه مشاهده نميكنيم، بنابراين معتقدم يكي از ارزشمندترين كارها در جامعه، كار علمي است. من اهل نصيحت كردن نيستم؛ چرا كه خود نيازمند نصيحتم؛ اما بدانيد آن كار علمي ماندگار ميشود كه در خدمت جامعه قرار گيرد. اگر كسي براي خود كار علمي كند و به مشكلات جامعه توجه نكند، علمش دستاورد دارد؛ اما دستاورد آن بالنده و رشد پاينده نخواهد بود.
احمدينژاد به مدل كار علمي در كشورهاي غربي اشاره كرد و گفت: كار آنها مطلقا در خدمت سعادت و پيشرفت انسان نيست، اساس كار علمي آنها بر گسترش سلطهگري است و در آن مسير نميتوان به قلههاي كمال رسيد. برخلاف تصور برخي كه معتقدند ما هم بايد مانند آنها كار علمي كنيم، فكر ميكنم حركت در مسيري كه آنها رفتند ما را به جايي نميرساند، ما بايد با روش خود كارهاي علميمان را انجام دهيم تا ابنسيناها پيدا شوند كه نمونههايشان در جهان بينظير و كمنظير است. ابنسينا كسي بود كه در زمان خود اصل حركت وضعي كرهزمين برايش يك امر بديهي بود؛ اما راه علمي كه در غرب پيش ميرود، نتايجاش در اختيار ناسا و پنتاگون قرار ميگيرد كه نگاهشان سلطهجويانه است. از راهي كه آنها انتخاب كردهاند ابوريحان، ذكريا و ابنسينا بيرون نميآيد.
وي ادامه داد: به نظر من نخبگان و خبرگان جامعه بايد ذيل حركت را درست انتخاب كنند، در جلسهاي به من گفتند كه برخي از نخبگان در حال رفتن از كشور هستند و ما بايد كاري كنيم كه نروند، من پرسيدم چكار كنيم كه گفتند به آنها امكانات دهيم، كه ميدهيم، اما با امكانات كسي نميماند.
احمدينژاد گفت: حركت در مسيري كه غربيها انتخاب كردند، حركتي است كه قاتلان حرفهاي فلسطينيها و اشغالگران عراق و افغانستان از آن سود ميبرند و علم بدست آمده از آن براي انسانها در مسير كمال ، تواضع و عشق به ديگران نافع نيست. همه همت ما بايد اين باشد كه حركت علميمان در مسير درست قرار گيرد.
وي در ادامه گفت: به فضل الهي شرايط براي يك جهش بزرگ در كشور آماده است و البته مشكلاتي هم هست؛ اما بدانيد كه دستاوردهاي بزرگ همواره در دل سختيها به دست آمده است. آنهايي كه مسير تاريخ را با دانش خود عوض كردند، در مشكلات توانستند كارهاي خود را انجام دهند، البته دولت در اين مسير كمك خواهد كرد؛ اما ملت ايران ملتي است كه در زمينه علمآموزي دستاوردهاي بزرگي داشته است و معتقدم تعريف از ملت ايران مليگرايي نيست، بلكه شكر خداوند است. بنابراين كاري كنيم كه استعدادهاي جوانان ما در خدمت كساني قرار گيرد كه در انديشه سلطه بر جهان هستند.
رييسجمهور همچنين خاطرنشان كرد: در كشورمان آنقدر ظرفيت است كه استعدادهاي جوانان كشور بالفعل شود، البته موانعي هم هست كه بايد از مسير برداشته شود. امروز خودباوري كه در ميان نخبگان ما و صنعتگران وجود دارد، در طول تاريخ بينظير است. افق نگاه دانشجويان و نخبگان ما با زماني كه ما خود دانشجو بوديم، قابل مقايسه نيست.
احمدينژاد گفت: در انرژي هستهيي سختترين فشارها را به ما وارد كردند، روز اولي كه من به نطنز رفتم دانشمندان ناراحت بودند، چرا كه دست و بالشان بسته بود؛ البته چيزي هم آنجا نبود، اما هر چه بود پلمپ شده بود. من همه آنها را در يك اتاق جمع كردم و گفتم كه آيا آماده هستيد در فناوري هستهيي به بالاترين قلهها برسيم كه آنها اعلام آمادگي كردند. در جلسهاي هم كه با صنعتگران داشتم از آنها پرسيدم كه با وجود تحريمها چه ميكنيد، گفتند كه تلاش ميكنيم هر چه لازم داريم را تهيه كنيم و خودكفا شويم كه من شهادت ميدهم كه آنها تلاشهايشان موفق بوده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در جمع برخي از فعالان نفتي به آنها گفتم كه ميخواهيم كاري كنيم كه ديگر با اين بداخلاقها كار نكنيم، آيا شما حاضريد آنها هم گفتند كه حاضرند در اين زمينه كشور را خودكفا كنند و من در اينجا اعلام ميكنم كه ما در زمينه صنعت نفت 70 درصد نيازهاي خود را در داخل تامين ميكنيم و تا دو سال آينده نيز صددرصد به خودكفايي خواهيم رسيد.
احمدينژاد در ادامه گفت:دشمنان ملت ايران ميدانند كه ملت ايران پتانسيلي دارد كه اگر فرصت كند انديشهاش جهانگير خواهد شد، به همين دليل ميخواهند جلوي پيشرفتهاي علمي كشور را بگيرند و جنگ تحميلي و تحريمهاي امروز نيز با همين هدف است؛ اما يقين دارم كه همين جوانان قلههاي علم را فتح خواهند كرد و آرزوهاي دشمنان را به گور ميبرند.
احمدينژاد در بخش پاياني سخنان خود به برخي از مشكلاتي كه توسط نخبگان مطرح شده بود اشاره كرد و وعده داد كه اين مشكلات را كه بيشتر در زمينه دادن امكانات به نخبگان و همينطور شرايط ادامه تحصيل آنها بود را حل ميكند.
پيش از سخنان رييسجمهور، چند تن از نخبگان با حضور در پشت تريبون به بيان برخي مشكلات خود پرداختند. همينطور در ابتداي مراسم نسرين سلطانخواه به ارائه گزارشي از فعاليتهاي بنياد ملي نخبگان پرداخت.
رييسجمهور پيش از سخنان خود سامانه تلفني ارتباط با بنياد ملي نخبگان را رونمايي كرد و همينطور به برخي از برگزيدگان اين همايش لوح يادبود اهدا نمود
No comments:
Post a Comment